Για μία fit χρονιά

Αποφασίστε φέτος να τηρήσετε τους στόχους κάνοντας, στην πράξη, μικρά βήματα για να τους κρατήσετε.

Κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Ανεβαίνετε στη ζυγαριά, βλέπετε ότι έχετε πάρει 2-3 κιλά λόγω των γιορτών και αρχίζετε να καταθέτετε μεγαλεπήβολα σχέδια. Τι θα τρώτε, τι δεν θα τρώτε, πότε θα πηγαίνετε γυμναστήριο, πως θα ασκήστε περισσότερο. Ως εδώ καλά. Οι δυσκολίες αρχίζουν όταν περάσουν οι πρώτες ημέρες και μπείτε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Και βλέπετε ότι τα σχέδια μένουν μόνο στα χαρτιά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να κάνετε τα λόγια σας πράξη. Το μυστικό βρίσκεται στη λέξη υπερβολή. Ένα άλλο ενδιαφέρον σχετικό άρθρο στο gineagrotis.gr/2019/07/18/ρόδι-το-ελιξίριο-της-υγείας-και-της-ομο/

Μη κάνετε τίποτα που να είναι υπερβολικό. Όπως να χάσετε τα έξτρα κιλάκια που βάλατε επειδή το ρίξατε έξω, σε μια εβδομάδα. Η βιασύνη, οι γρήγορες δίαιτες και η παράλειψη γευμάτων ποτέ δεν ωφέλησαν μακρόχρονα την απώλεια των κιλών και τη διατήρηση του μειωμένου βάρους. Αντιθέτως, θα χάσετε την ψυχική σας ηρεμία και μπορεί να προκαλέσετε διαταραχές στην υγεία του οργανισμού σας. Θα στερήσετε τον οργανισμό από τροφές με θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στην παραγωγή ενέργειας ως καύσιμη ύλη και χρησιμεύουν στην οικοδόμηση και επισκευή των ιστών και στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Η συμβουλή μας είναι να μην είσαστε ανυπόμονοι, να ξεχάσετε την ιδέα του ιδανικού βάρους θέτοντας το σε ατομική βάση και να ακολουθήσετε μερικά tips. Σερβίρετε το φαγητό σας σε μικρό πιάτο ώστε να περιορίζετε την ποσότητα. Καταργήστε τις τυποποιημένες τροφές, αποφύγετε τα τηγανιτά και περιορίστε το αλκοόλ. Πίνετε περισσότερο νερό. Τρώτε αργά, ο εγκέφαλος χρειάζεται είκοσι λεπτά από την πρώτη μπουκιά που θα βάλετε στο στόμα για να λάβει το σήμα του κορεσμού. Και θυμηθείτε όχι παραπάνω χάσιμο από μισό κιλό την εβδομάδα.

Το ίδιο ισχύει και για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας. Σαν γυναίκες που φροντίζετε την ομορφιά σας, ξέρετε ότι το ίδιο πρέπει να κάνετε για το σώμα σας. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται για να εντάξετε την σωματική άσκηση στη ζωή σας, είναι να το πάρετε απόφαση και να ξεκινήσετε. Και για να σας δώσουμε ένα κίνητρο ακόμα, η άσκηση θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ελιξίρια της νεότητας. Όποια άσκηση και αν διαλέξετε, όσο περισσότερο ασκείστε τόσο θα δυναμώνετε εσωτερικά τον οργανισμό σας, θα βελτιώνεται εξωτερικά το σώμα σας, θα μειώνεται το στρες, θα αισθάνεστε ευεξία και θα ξαναβρείτε τη ζωτικότητα σας. Το μυστικό για να μην τα παρατήσετε και να δείτε τα αποτελέσματα στη σωματική, ψυχική και νοητική υγεία σας, είναι να μη «φορτσάρετε» στην αρχή, αλλά να την κάνετε συστηματικά. Ένα tip για να κρατήσετε την απόφαση σας, είναι να σημειώνετε τις ημέρες σε ένα ημερολόγιο τοίχου. Θα διαπιστώσετε ότι θα είναι πιο εύκολο να μην κάνετε απουσίες. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*