Και η λίγη ώρα μετράει

Η καλή φυσική κατάσταση βοηθάει να βελτιώσουμε τη ζωή μας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που υποσχεθήκατε στον εαυτό σας να αρχίσετε να γυμνάζεστε; Ωστόσο, όλο και κάτι τυχαίνει και αυτή η φορά όλο και μετατίθεται για αργότερα. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες που μπορούμε να χωρίσουμε τους ανθρώπους. Μία από τις κατηγορίες, είναι να τους κατατάξουμε σε αυτούς που τους αρέσει η άσκηση και γυμνάζονται τακτικά και η άλλη σε αυτούς που δεν ασκούνται. Και βρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες. Δεν έχουν χρόνο, δεν προλαβαίνουν, κάνει κρύο το πρωί και είναι ωραία και ζεστά κάτω από το πάπλωμα, είναι σκοτάδι το πρωί όταν φεύγουν(για όσους πρέπει να βρίσκονται πολύ νωρίς στη δουλειά τους), είναι σκοτάδι όταν γυρίζουν (για όσους μένουν μέχρι αργά), είναι κουρασμένοι, αγχωμένοι, κρυωμένοι, είναι χειμώνας, είναι καλοκαίρι. Και το ραντεβού αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα. Όμως αυτή η αναβολή δεν είναι καλή. Πιο ενδιαφέρον για να διαβάσετε-εδώ!

Το ξέρετε και το σώμα σας το ξέρει επίσης. Αν δεν σας αρέσει ο όρος γυμναστική, χρησιμοποιήστε μια άλλη λέξη. Και αν δεν σας αρέσουν τα γυμναστήρια, μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους και μορφές άσκησης. Δεν χρειάζεται να σηκώνετε βάρη ή να αρχίσετε το τρέξιμο για να είσαστε σε φόρμα. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που θα σας δώσει χαρά για μία ώρα και αρχίστε το! Μπορεί να είναι χορός, τένις, ποδήλατο, κολύμπι, πιλάτες, γιόγκα, τάι-τσι, τάε-κβο-ντο, βόλεϊ, η λίστα είναι μεγάλη. Κάθε σωματική δραστηριότητα φέρνει αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο ότι θα χάσετε κιλά καίγοντας θερμίδες ή θα βελτιώσετε την εικόνα του σώματος σας αλλά θα ωφελήσει και στην υγεία σας. θα δυναμώσει την καρδιά, τους πνεύμονες και άλλα εσωτερικά όργανα, θα τονώσει τους μυς, θα φτιάξει τη στάση, θα διεγείρει το μεταβολισμό.

Επίσης θα έχετε περισσότερο ενέργεια και από ψυχολογικής πλευράς λιγότερο άγχος και θετικότερη άποψη για τη ζωή. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και λίγα λεπτά την ημέρα παίζουν ρόλο: 10 με 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα χαμηλώνουν την πίεση του αίματος έως και 9 ώρες, βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική κατάσταση και την πνευματική απόδοση, ενώ μειώνουν την επιθυμία για τσιγάρο ή για κάτι γλυκό. Και το πιο σημαντικό; Ότι αυτή η ώρα μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση-ειδικά αυτόν τον καιρό που όλοι έχουμε ανάγκη.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις ευκαιρίες και σηκωθείτε από την καρέκλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*