Μοριακή Διαγνωστική

ΗΜοριακή Διαγνωστική αποτελεί την τελευταία προσθήκη στις δυνατότητες της τεχνολογίας προς τη διάγνωση όλο και βαθύτερων αιτιών των χρόνιων νοσημάτων. Η Μοριακή Διαγνωστική χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνικές με σκοπό να δώσει ακριβείς οδηγίες στον θεράποντα ώστε να προσεγγίζει την αιτία της νόσου στοχευμένα και αποτελεσματικά. Στο οπλοστάσιο της Μοριακής Διαγνωστικής περιλαμβάνεται η ELISA, η PCR, το pyroSequencing, η συζευγμένη φασματοσκοπία μάζας και πληθώρα ακόμη προηγμένων τεχνικών.

Σκοπός της Μοριακής Διαγνωστικής δεν είναι απλά να κάνει τη διάγνωση μια νόσου. Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων δεικτών θα εξετάσει όλες τις πιθανές αιτίες που προκάλεσαν την επιδείνωση της υγείας ενώ χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους προσφέρει στον θεράποντα ένα μοναδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση και την αναστροφή της επιδείνωσης. Η Μοριακή Διαγνωστική επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τον ασθενή και περιλαμβάνει πλήρες Ιατρικό ιστορικό, πλήρες Φαρμακευτικό ιστορικό, πλήρες Διατροφικό ιστορικό και κατόπιν γίνονται οι απαραίτητες μοριακές εξετάσεις, όπως επίσημα ορίζονται από το Ινστιτούτο Λειτουργικής Ιατρικής. Στο τέλος, ο ασθενής λαμβάνει μία ολοκληρωμένη αλλά και εξατομικευμένη σύσταση με βάση διαγνωστικά, ιατρικά, φαρμακευτικά αλλά και διατροφικά αποτελέσματα.

Η Μοριακή Διαγνωστική περιλαμβάνει πάνω από 80 διαγνωστικά πάνελ, όπου σε μερικές περιπτώσεις οι βιοδείκτες που εξετάζονται ξεπερνούν τους 100. Μερικά από τα κυριότερα πάνελ είναι τα εξής:

Στοιχειακή Ανάλυση Βαρέων Μετάλλων
Η Στοιχειακή Ανάλυση Βαρέων Μετάλλων ανιχνεύει στα ούρα τα επίπεδα 15 διατροφικών στοιχείων και 20 τοξικών μετάλλων. Αυτά περιλαμβάνουν κλασικά τοξικά όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το αρσενικό καθώς και μέταλλα που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη τεχνολογία όπως το νιόβιο. Είναι η ιδανική εξέταση για ασθενείς για τους οποίους υπάρχει υποψία έκθεσης σε βαρέα μέταλλα ή απώλειας ιχνοστοιχείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*