Τώρα το Πάσχα, επωφεληθείτε τη νηστεία των ημερών για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας

Όσο κι αν άστατος είναι ο καιρός με τις ξαφνικές αλλαγές του, ημερολογιακά η άνοιξη έχει μπει. Με τις καινούριες συλλογές ρούχων στις βιτρίνες και λίγο πριν τις εξορμήσεις στη θάλασσα, είναι φυσιολογικό η προσοχή σας να εστιάζεται στην εμφάνιση του σώματος, κοιτώντας το στον καθρέφτη με μία ελαφριά ανησυχία. Δίαιτα και αδυνάτισμα είναι οι δύο λέξεις που ακούγονται αυτή την περίοδο περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες. Η απώλεια των παραπανίσιων κιλών δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν υπάρχουν θαυματουργές δίαιτες. Ο μόνος τρόπος είναι να έχετε ρεαλιστικούς στόχους , να προχωράτε αργά και με ασφάλεια να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Όμως , εκτός από μερικά έξτρα κιλά, υπάρχει το στρες και οι τοξίνες που συσσωρεύονται καθημερινά στο σώμα, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα.

Αυτή λοιπόν την εβδομάδα, που διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι μια καλή ευκαιρία να δώσετε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να αποβάλλει τις τοξίνες που το επιβαρύνουν και να βοηθήσετε στην ανανέωση των κυττάρων, ακολουθώντας μία δίαιτα αποτοξίνωσης. Εμείς σας προτείνουμε τη «Δίαιτα 7 σταδίων». Απλή και εύκολη, δεν θα κάνει καλό μόνο στο σώμα σας αλλά και στην υγεία και στην ομορφιά κάνοντας το δέρμα σας πιο λαμπερό.

Ωστόσο, πριν τη ξεκινήσετε υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε!

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης απευθύνονται σε υγιή άτομα και πρέπει να τις αποφεύγετε αν παίρνετε φάρμακα ή έχετε παθήσεις, είσαστε έγκυος ή νέα μητέρα που θηλάζει ή βρίσκεστε κάτω από μεγάλο φόρτο εργασίας. Στη διάρκεια, δεν επιτρέπετε η κατανάλωση αλκοόλ, αναψυκτικών, καφεΐνης και το κάπνισμα.

Τα 7 στάδια της δίαιτας

1η ημέρα: μόνο υγρά. Νερό που θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες λεμόνι, τσάι από βότανα και μπαχαρικά, ζωμοί από λαχανικά, χυμοί από φρούτα και λαχανικά.

2η ημέρα: μόνο υγρά και φρούτα. Χάρη στις φυτικές ίνες, τα φρούτα αποδεικνύονται ιδανικά καθαρτικά. Οι φράουλες (που θα βρείτε τώρα στα οπωροπωλεία ), τα μήλα, ο ανανάς είναι μερικά που συμβάλλουν πολύ.

3η ημέρα: λαχανικά ωμά.

4η ημέρα: λαχανικά μαγειρεμένα και μαύρο ρύζι. Καλό είναι να τα μαγειρέψετε στον ατμό ή με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό και χρόνο για να μη χάσουν τη θρεπτική τους αξία. Το μαύρο ρύζι απορροφά πιο καλά τις τοξίνες και είναι πλουσιότερο σε ίνες.

5η ημέρα: φασόλια, φακές, ξηροί καρποί και σπόροι. Τα όσπρια θα σας δώσουν τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε και οι σπόροι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Οι ξηροί καρποί πρέπει να τρώγονται ωμοί και ανάλατοι.

6η ημέρα: δημητριακά και γιαούρτι. Προτιμήστε το γιαούρτι να είναι κατσικίσιο ή πρόβειο που είναι πιο εύπεπτο και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, αποφεύγοντας το σιτάρι.

Θα βοηθήσουν στην αύξηση ενέργειας.

6η ημέρα: Ψάρια. Όλα είναι κατάλληλα, αλλά τα πιο ωφέλιμα για το δέρμα είναι οι σαρδέλες και ο σολομός που είναι πλούσια σε λιπαρά ω. 

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα και σταδιακά αφήνοντας μία μέρα κενό, θα αρχίζετε να ξανά προσθέτετε και άλλες τροφές, αφήνοντας στον οργανισμό σας το χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί.